KULPS

Ympäristökoulu Polku tarjoaa ympäristöaiheisia oppitunteja espoolaisille kouluille osana Espoon kulttuurikasvastussuunnitelmaa eli KULPS-kulttuuripolkua. Kaikki Ympäristökoulu Polun järjestämät ohjelmat ovat mielin määrin -kohteita, eli ryhmät voivat hyödyntää niitä ilman rajoituksia. Oppituntivaihtoehdot esitellään alempana. KULPS-kulttuuripolku on opettajille ja oppilaille maksuton.

Varaukset ja tiedustelut

  • Tunnit varataan sähköisen Bookings-kalenterin kautta tai sähköpostilla koulutus@polkuedu.fi.
  • Kun varaat ulko-oppitunteja tai muskarin, sovithan ensin opettajien kesken vierailupäivän, jolloin voimme vetää useampia oppitunteja peräkkäin, ja teet tämän jälkeen yhteisen varauksen. 

Etävierailu Kierrätys-keskukseen

Etävierailulla tutustutaan Kierrätyskeskuksen toimintaan kuvien, videoiden ja tehtävien avulla. Kierrätyskaupan lisäksi kurkistetaan Kierrätyskeskuksen lajittelukeskuksen ja korjausverstaiden toimintaan. Vierailun aikana mietitään myös sitä, miten jokainen voi itse auttaa pitämään tavaroita käytössä mahdollisimman pitkään ja näin säästää luonnonvaroja.

Otamme oppilaiden ikäryhmän huomioon eli eri luokka-asteiden etävierailut ovat hieman erilaisia. 

Kenelle: 3.–9. lk 
Ryhmän koko: yksi luokka
Paikka: etäoppitunti järjestetään Teams-tapaamisena (kokouslinkki tulee varauksen yhteydessä)
Kesto: 45 min 
Ajankohta: koko lukuvuoden

Kiertotalouden sankarit – tapaus kännykkä

Kännykkä

Kiertotalouden sankarit -ulko-oppitunnilla tutustutaan kiertotalouden periaatteisiin käyttämällä kännykkää esimerkkinä. Tunnilla selvitetään, mitä raaka-aineita kännykkään tarvitaan ja miten luonnonvaroja voisi säästää. Tehtävät ovat liikunnallisia ja ryhmä pääsee testaamaan myös yhteistyötaitojaan.

Kenelle: 5.–9. lk.
Ryhmän koko: max 28 oppilasta
Paikka: koulun piha. Sateen sattuessa tunti voidaan pitää liikuntasalissa.
Kesto: 45 min
Ajankohta: huhti–lokakuu

Minimitilaus: vähintään kolme peräkkäistä ryhmää (3x45min, välissä voi olla välitunti). Tuntia ei siis voida tulla pitämään yksittäiselle ryhmälle.


Maapallomuskari

 

”Uudenlainen ja mukaansatempaava tuokio, josta meillä kaikki tykkäsivät. Laulut ja musiikki ihanat, kivat mielikuvaleikit. Tärkeää asiaa lapsen tasolla.”

– Koivumankkaan päiväkoti

Maapallomuskari kutsuu lapset tarinakankaan äärelle musisoimaan, tarinoimaan ja leikkimään. Muskaritunnilla lapsille syntyy ymmärrys yhteisestä maapallostamme, jonka hyvinvointia pitää vaalia. Rytmisoittimet, tarinakankaan kurkistusluukut ja vauhdikkaat leikit pitävät lasten mielenkiinnon yllä.  

Kenelle: Esiopetus ja 1. lk. Sopii myös musiikista ja leikeistä innostuville 2-luokkalaisille. 
Ryhmän koko: max 25 lasta 
Paikka: Koulun tila, jossa on tilaa liikkua ja kokoontua tarinakankaan ympärille. Esimerkiksi liikuntasali tai tyhjä luokka.  
Kesto: 45 min 
Minimitilaus: kolme peräkkäistä ryhmää kouluissa ja kaksi päiväkodeissa (välissä mielellään 10–15 min tauko). Tuntia ei siis voi tiltata yksittäiselle ryhmälle.

Muskarimateriaalia Palloässät-sivustolla

Maapallomuskariin liittyviä kivoja lisätehtäviä, askarteluohjeita, pikkusimpukoiden laulu ja simpukkasoittimen ohje löytyvät Palloässät valloittaa -materiaalista