Kerhot

Mitä kerhossa tehdään?

Ympäristösankarit 

Ympäristösankarit -kerhossa tutustutaan ympäristöasioihin ja ympäristötoimintaan pelien, leikkien ja ulkona liikkumisen kautta. Tavoitteena on, että kivan tekemisen ohessa lapset ja ohjaajat pääsevät opettelemaan yhdessä luonnontuntemusta sekä harjoittelemaan kestävän elämäntavan taitoja. Kerhossa tehdään pieniä tekoja luonnon ja ympäristön suojelemiseksi ja saadaan kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta.

Osallistujien omat ideat ja toiveet huomioidaan toteutuksessa. Kerhot pidetään koulujen tiloissa, mutta liikutaan myös ulkona lähiympäristössä etenkin lämpimän sään aikaan. Kerho on suunnattu 3-6-luokkalaisille.

Ilmastoryhmä 

Ilmastoryhmä on suunnattu yläasteikäisille ilmasto- ja ympäristönsuojelukysymyksistä kiinnostuneille nuorille. Ryhmässä nuoret pääsevät vaikuttamaan tulevaisuuteen yhdessä muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Toiminnassa pohditaan yhdessä, minkälaista tulevaisuutta haluamme rakentaa ja miten saamme myös muut innostumaan.

Ryhmä ohjelma suunnitellaan yhdessä osallistujien kiinnostuksen pohjalta. Ilmastoryhmä on suunnattu 7.–9. luokkalaisille. 

Espoon harrastuspolku

Kierrätyskeskus on aloittanut yhteistyön Espoon harrastuspolun kanssa ja toimii koulujen harrastuskerhotoiminnan palveluntuottajana lukuvuonna 2023–2024. 

 • Kerhot ovat maksuttomia osallistujille ja ne kuuluvat Espoon harrastuspolkuun. Voit lukea lisää täältä: Espoon harrastuspolku
 • Espoon harrastuspolku toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön harrastamisen Suomen mallia Espoossa. Lue lisää täältä: Harrastamisen Suomen malli 
 • Ota yhteyttä

  Kiinnostuitko kerhotoiminnasta ja haluat saada lisää tietoa? 

  Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

  Minttu Paananen

  Ympäristöasiantuntija

  Puh. 040 034 9435